Posiłki gotuje dla nas firma „Gościniec”. Cena jednego dnia to 16,00 zł. Płacimy również za dowóz posiłków – 5,00 zł dziennie (bez względu na ilość zamawianych porcji). Jadłospis jest dekadowy, numery przy posiłkach to numery alergenów.
I tydzień Poniedziałek | Zupa mleczna z makaronem, cząstka jabłka. (1 i 7) | Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana. Gulasz z szynki wieprzowej, kasza gryczana, kapusta kiszona, kompot. (7 i 9) | Bułka z masłem i dżemem, kakao, słupki marchewki. (1 i 7) |
I tydzień Wtorek | Pieczywo mieszane z masłem, wędlina (polędwica sopocka), papryka, kakao. (1 i 7) | Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana. Naleśniki z serem, ze śmietaną, marchewka z jabłkiem, kompot. (1, 3, 7 i 9) | Banan, chrupki kukurydziane, woda z cytryną i miodem. |
I tydzień Środa | Kasza manna na mleku, sałatka owocowa. (1 i 7) | Zupa z cieciorki. Kotlet mielony z łopatki wieprzowej, ziemniaki z wody, mizeria, kompot. (1, 3 i 7) | Pieczywo wieloziarniste z masłem, żółty ser, pomidor, herbata z mlekiem. (1 i 7) |
I tydzień Czwartek | Ryż na mleku, cząstka jabłka. (7) | Zupa ziemniaczana. Sos bolognese z mięsa wołowo – wieprzowego, z makaronem z żółtym serem, ogórek kiszony, kompot. (7) | Pieczywo z masłem, biały ser ze śmietaną i rzodkiewką, herbata z cytryną. (1 i 7) |
I tydzień Piątek | Jajko na twardo, pieczywo z masłem, rzodkiewka, kakao. (3 i 7) | Zupa buraczkowa z ziemniakami, zabielana. Filet z ryby w panierce, ryż, brokuły na parze, kompot. (1 i 7) | Galaretka owocowa, ananas, jogurt naturalny. (7) |
II tydzień Poniedziałek | Płatki owsiane na mleku, banan (1 i 7) | Zupa rosół z makaronem. Filet z kurczaka w panierce, ziemniaki z wody, surówka z białej kapusty, kompot. (1 i 3) | Bułka z masłem i z dżemem, herbata z mlekiem, słupki zielonego ogórka. (1 i 7) |
II tydzień Wtorek | Pieczywo ciemne z masłem, pasztet drobiowy, sałata, pomidor, kakao. (1 i 7) | Zupa krupnik z ziemniakami, zabielana. Makaron z truskawkami, śmietaną i twarogiem, kompot. (1, 7 i 9) | Ciasto drożdżowe, herbata owocowa, słupki marchewki. (1 i 3) |
II tydzień Środa | Racuchy z jabłkiem, papryka, mleko. (1, 3 i 7) | Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana. Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna drobna, surówka z kapusty pekińskiej, kompot. (1, 3, 7 i 9) | Kasza manna na gęsto z sokiem malinowym, cząstka gruszki. (1 i 7) |
II tydzień Czwartek | Pasta jajeczna, rzodkiewka, pieczywo z masłem, kakao. (1, 3 i 7) | Zupa kapuśniak z ziemniakami. Pierogi z mięsem, buraczki na ciepło, kompot. (1) | Jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi, cząstka kiwi. (7) |
II tydzień Piątek | Kasza na mleku, cząstka jabłka. (1 i 7) | Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana. Kotleciki rybne, ziemniaki z wody, marchewka z groszkiem, kompot. (3 i 7) | Pieczywo z masłem, żółty ser, papryka, herbata z mlekiem. (1 i 7) |
– zupy sporządzane są na wywarze drobiowo-warzywnym, zabielane mlekiem lub śmietaną;
– dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie.